Search:

EDUKACIJSKO EKOLOŠKO IMANJE – HVAR

Rekonstrukcija gospodarsko-poljoprivrednog sklopa za potrebe edukativnih i rekreativnih programa za posjetitelje i lokalno stanovništvo.

CJELOVITO RJEŠENJE::
Naš je stručni tim angažiran na izradi cjelovitog rješenja rekonstrukcije kamenih kuća i revitalizacije poljoprivrednih površina. Poštivajući načela održivosti i regeneracije krajolika, a sukladno željama investitorice očuvane su tradicionalne vrijednosti ovog edukativno-ekološkog imanja.

ODRŽIVO OBLIKOVANJE KRAJOLIKA::
Projektom je predviđena obnova postojećih kamenih gomila te formiranje raznolikog sadržaja u okolišu: polikulturni maslinik s autohtonim mediteranskim biljem, mandala vrt, cvjetnjak, začinski vrt, povrtnjak, livada za vježbu te odmorište s pogledom na uvalu.

REKONSTRUKCIJA I PROJEKTIRANJE TRADICIJSKIH OBJEKATA::
Postojeći objekt doživjet će prenamjenu u ugostiteljsko-edukacijske svrhe putem uređenja interijera sukladno lokalitetu i tradiciji. Strukturalni elementi povezani su u funkcionalnu cjelinu za potrebe vlasnika, gostiju i polaznika aktivnosti pa su tako u prizemlju predviđene utilitarne prostorije, vinarija-konoba te kuhinja za radionice i druženja dok je na katu predviđena predavaonica/vježbaonica.

OBRATITE NAM SE::
Društveno poduzeće Održivo pri svom radu i suradnji sa klijentima teži optimizaciji arhitektonskih i okolišnih rješenja u skladu s potrebama klijenata. Istovremeno, naglasak stavljamo na okolišnu i društvenu dobrobit. Obratite nam se s povjerenjem za održiva rješenja usklađena vašim potrebama i mogućnostima!

Faza projekta

idejni projekt

Lokacija

Jelsa,Hvar

Godina izrade

2021

Projektni tim

Hrvoje Bota, Ivana Pozaić, Hela Ivasović, Loris Bulić

Investitor

Privatni